Σπάσε λουστραρία, μη μου πολυκολλάς μη γίνουμε εδώ πέρα άρτσι μπούρτσι και λουλάς.

Σπάσε λουστραρία, μη μου πολυκολλάς μη γίνουμε εδώ πέρα άρτσι μπούρτσι και λουλάς.
Λέγεται πως η έκφραση αυτή ειπώθηκε απο τον Αλή Πασά, ο οποίος καθισμένος στο Παλαμίδι και έχοντας εμπρός το Μπούρτζι, δεξιά το Άργος, ενώ ταυτόχρονα έπινε ναργιλέ, είπε: «Άρτζι, Μπούρτζι και λουλάς» (Άρτζι = Άργος, λουλάς = ναργιλές). Δηλώνει χαλαρότητα και ξεγνοιασιά.
Σπάσε λουστραρία, μη μου πολυκολλάς μη γίνουμε εδώ πέρα άρτσι μπούρτσι και λουλάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΟΠΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ !!!


Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Φτιάξτε το δικό σας μπαρ...

Σε όλα λίγο πολύ τα σπίτια υπάρχει ένας χώρος ή έπιπλο όπου φιλοξενούνται τα ποτά των ιδιοκτητών. Πως θα σας φαινόταν αν ο χώρος αυτός αποκτούσε ένα πιο ιδιαίτερο στυλ, ανάλογα πάντα με τις διαστάσεις του χώρου σας;

Η διακοσμήτρια Αλεξάνδρα Κοντούλη, δίνει οδηγίες στους αναγνώστες του metrogreece.gr για τη δημιουργία μιας όμορφης γωνιάς στο σπίτι σας όπου θα σερβίρετε στους καλεσμένους σας τις δημιουργίες σας.


Ίσως να μην έχουμε όλοι τον απαραίτητο χώρο στο σπίτι μας για να τοποθετήσουμε ένα από τα υπέροχα in-house-bars που βλέπουμε στα περιοδικά, σίγουρα όμως υπάρχουν λύσεις που προσαρμόζονται στις διαστάσεις μας και την αισθητική του σπιτιού μας. Ακολουθήστε κάποιες από τις παρακάτω οδηγίες και αναβαθμίστε σε ένα πιο funky χώρο τη μεριά εκείνη του σπιτιού όπου θα δημιουργείτε και θα σερβίρετε ποτά στην παρέα σας.


- Για τους μικρούς χώρους, ιδανική λύση θεωρώ μια κάβα σε κοινή θέα, χωρίς πάσο το οποίο  μπλοκάρει τον χώρο. Εντοιχισμένα ράφια μικρών διαστάσεων δίνουν τη λύση. Τοποθετούμε τα ράφια στην γωνία που θέλουμε να αξιοποιήσουμε (συμμετρικά ή ασύμμετρα) και μοιράζουμε τα μπουκάλια μας σε αυτά. Αφήνουμε ένα ράφι για κάποια ποτήρια αν δεν μας πειράζει να τα έχουμε εκτεθειμένα. Τέλος, τα φωτίζουμε με αυτοκόλλητη ταινία led που μπορούμε να βρούμε σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.
- Μια άλλη λύση για μικρούς χώρους είναι τα τροχήλατα έπιπλα bar τα οποία μεταφέρονται άνετα και μπορούμε να τα αποθηκεύουμε προκειμένου να μην πιάνουν χώρο και να τα βγάζουμε όταν έχουμε κόσμο. Συνήθως έχουν δύο ράφια όπου μοιράζονται τα ποτά ή τοποθετούνται ποτά πάνω και ποτήρια στο κάτω ράφι. Σε περίπτωση που δεν μας αρέσουν τα τυποποιημένα τροχήλατα έπιπλα της αγοράς, μπορούμε πάντα να τα μεταποιήσουμε, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο με άλλα ξύλινα αντικείμενα (τρίψιμο, βάψιμο).
- Για τους τυχερούς που διαθέτουν χώρο, μια ειδική κατασκευή από ένα ξυλουργό αποτελεί μια ιδιαίτερα όμορφη λύση. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο, αρκεί να καλύπτει τις ανάγκες  σε αποθηκευτικούς χώρους. Ένα πάσο επιφάνειας 40cm και μήκους ανάλογου του χώρου μας, είναι υπεραρκετό για αυτή την χρήση. Με ράφια στην εσωτερική πλευρά για τα μπουκάλια και τα εξαρτήματα μας και την απαραίτητη ταινία led για το φωτισμό αυτών. Να θυμόμαστε πάντα το χρώμα και το σχήμα του επίπλου να εναρμονίζεται με τον υπόλοιπο χώρο στον οποίο τοποθετείται.
- Για τους λάτρεις του retro μια παλιά κονσόλα από τα παλιατζίδικα του κέντρου μετατρέπεται σε ένα πρακτικό bar.  Θα ήταν εξαιρετικό αν ο χώρος μας επέτρεπε να χρησιμοποιήσουμε λίγο μεταλλικό χρώμα σε spray για να βάψουμε την κονσόλα και να της δώσουμε μια αισθητική πολυτέλειας. Ο κατάλληλος φωτισμός να αναδείξει αυτή την retro πολυτέλεια είναι ένα παλιό πορτατίφ στην άκρη του πάσου.

Πηγή: metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου