Σπάσε λουστραρία, μη μου πολυκολλάς μη γίνουμε εδώ πέρα άρτσι μπούρτσι και λουλάς.

Σπάσε λουστραρία, μη μου πολυκολλάς μη γίνουμε εδώ πέρα άρτσι μπούρτσι και λουλάς.
Λέγεται πως η έκφραση αυτή ειπώθηκε απο τον Αλή Πασά, ο οποίος καθισμένος στο Παλαμίδι και έχοντας εμπρός το Μπούρτζι, δεξιά το Άργος, ενώ ταυτόχρονα έπινε ναργιλέ, είπε: «Άρτζι, Μπούρτζι και λουλάς» (Άρτζι = Άργος, λουλάς = ναργιλές). Δηλώνει χαλαρότητα και ξεγνοιασιά.
Σπάσε λουστραρία, μη μου πολυκολλάς μη γίνουμε εδώ πέρα άρτσι μπούρτσι και λουλάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΟΠΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ !!!


Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ακολουθούν 9 λόγοι που θα σε πείσουν ότι το ταξίδι στα Κύθηρα δεν είναι τυχαίο κλισέ

Το Cosmo.gr κάνει διακοπές και κρατάει σημειώσεις όπου κι αν βρεθεί. Ακόμη και στη μέση του πουθενά. Των Κυθήρων δηλαδή.
Στους δρόμους των Κυθήρων, συγκεκριμένα στη διαδρομή που πάει από τη Χώρα, προς το Καλαδί, την για πολλούς καλύτερη παραλία του νησιού, απαγορεύεται να είσαι μόνος σου. Τουλάχιστον ένα άτομο, είτε φίλος, είτε γυναίκα, πρέπει να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, γιατί αν συμβεί τίποτα δεν θα έχεις που να απευθυνθείς για βοήθεια. Οι ερημικές εκτάσεις ανάμεσα στα χωριά, είναι τόσο έντονες, που νομίζεις ότι είσαι ο Walter White στο Breaking Bad, και ψάξεις που θα μαγειρέψεις “μεθ” στο Αλμπουκέρκι του Τέξας.

  Όμως, σε αντίθεση με την χωρίς ελπίδα ξεραΐλα του Τέξας, στα Κύθηρα ξέρεις ότι θα βγεις στη θάλασσα. Και αν δεις τις παραλίες των Κυθήρων, ακόμη και τη διπλανή από το λιμάνι, εκεί που πιάνει το πλοίο από τη Νεάπολη (στο οποίο προσοχή, πάρε ασφυξιογόνο μάσκα, γιατί οι μυρωδιές από τα γυμνά δάχτυλα ποδιών δημιουργούν ένα θανατηφόρο κοκτέιλ), θα καταλάβεις ότι κάπου εκεί, ανάμεσα στο Ιόνιο, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, τα νερά δανείζονται χρώμα και από τις τρεις πλευρές.

  1. Τα Κύθηρα δεν είναι για να πας με τους κολλητούς σου. Δεν έχει νυχτερινή ζωή και λιώμα στα σοκάκια της χώρας, παρότι υπάρχουν μπαράκια που όμως είναι ήρεμα, όπως και η αύρα του νησιού. Αν είσαι στα μέλια ή αν είστε 2-3 ζευγάρια, τότε τα Κύθηρα είναι το νησί σου.
2. Η Φιλιώ. Δεν την είδα και στενοχωρήθηκα, γιατί ήθελα να της φιλήσω τα χέρια. Μια γιαγιά, που φτιάχνει μόνο home made φαγητά, στον Κάλαμο, με ντόπια ζυμαρικά, έναν ντάκο με παξιμάδια Κυθήρων που σίγουρα δεν έχεις φάει αλλού και έναν κατάλογο που σε μια επίσκεψη δεν τον καλύπτεις, οπότε είναι στάνταρ ότι θα επιστρέψεις.
3. Καλαδί, Κομπονάδα, Φυρή Άμμος. Τρεις παραλίες, που μάχονται για το ποια έχει τα πιο καθαρά νερά. Στο πρώτο έχεις 120 σκαλιά να κατέβεις (και κυρίως να ανέβεις), στη δεύτερη θα βρεις σίγουρα σημείο για να μην σε βλέπει άνθρωπος, αφού είναι τεράστια και άδεια, ενώ στην τρίτη η κόκκινη άμμος που μαρτυράει το όνομά της, είναι ένα έξτρα ατού.

  4. Ο Μιχάλης στα Μητάτα, είναι μια ταβέρνα που βλέπει πιάτο μια τεράστια πεδιάδα, ως εκεί που πιάνει το μάτι σου. Δίπλα σου θα τσεκάρεις μια εκκλησία, μισοδιαλυμένη και οφείλεις να ξέρεις ότι είναι από σεισμό, αφού το συγκεκριμένο χωριό λένε οι ντόπιοι, παθαίνει τις πιο μεγάλες ζημιές όταν χορεύει ο Εγκέλαδος. Μην πτοηθείς. Θα πέσεις καλά φαγωμένος.


5. Το Espresso bar, Καμάρι, στο γραφικό και γεμάτο πλατάνια χωριό Μυλοπόταμος. Θα πας εκεί για να δεις τον Καταρράκτη "φόνισσα", αλλά όταν θα πιες καφέ με παρέα 6-7 πάπιες δίπλα σε ένα μικρό ρυάκι, θα καταλάβεις γιατί μέσα στο μαγαζί, είναι κρεμασμένα 5 διπλώματα και βραβεία για τον μπάρμαν.
6. Ομολογώ, ότι δεν θυμάμαι το όνομά του και δεν μπορώ να το εντοπίσω, αλλά όπως κατεβαίνεις το μοναδικό σοκάκι της Χώρας, στα δεξιά σου θα δεις μια καμάρα και ένα μαγαζί με τρομερά σπιτικά γλυκά. Πορτοκαλόπιτα και cheesecake με διπλή σοκολάτα, είναι από τις πρώτες επιλογές. Κάτσε οπωσδήποτε.
7. Οι Ζωγραφιές, λίγο πριν μπεις στη χώρα, είναι μέρος για να μείνεις. Ένα λεπτό από τη χώρα, πέντε λεπτά από τα ποτά σου στο Καψάλι (μου έμεινε απωθημένο, ένα μπαράκι, μισή σταλιά, πάνω σε μια στροφή του δρόμου, στην κυριολεξία) και συγχρόνως απόμερο για να μην σε ενοχλεί κανείς (ούτε να ενοχλείς εσύ άλλους). Ο Φοίβος είναι εκεί, για να σου πει από το που θα κολυμπήσεις, να σε κεράσει ποτά, μέχρι και να σου φτιάξει την πόρτα, αν κολλήσει.
8. Σκάνδεια λίγο πριν τον Αυλέμωνα για φρέσκο ψάρι, θαλασσινά και αν σε παίρνει στην τσέπη, αστακομακαρονάδες, Σωτήρης μέσα στον Αυλέμωνα και μπροστά στη θάλασσα για το ίδιο μενού και γενικώς στα Κύθηρα, όρεξη να έχεις και θα φας πολύ καλά.

9. Μην φύγεις από το νησί, αν δεν γεμίσεις σακούλες με παξιμάδια και φυσικά αν δεν πάρεις μέλι. Συγκεκριμένα, στα Μητάτα, στο Μέλι Γάλα, θα βρεις έναν βραβευμένο παραγωγό που φτιάχνει το μέλι του στο υπόγειο του σπιτιού του. Αν είσαι τυχερός, όπως στη δική μου περίπτωση, θα δεις live την κερήθρα και θα δοκιμάσεις κιόλας. Νέκταρ θεών. Μπορεί να έκαναν κι αυτοί διακοπές στα Κύθηρα, δεν το ξέρεις.

ΠΗΓΗ: http://www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου